top of page

OM OSS

FAMILJEN BAKOM FLORÉ

Bakom namnet Floré står kreativa familjemedlemmar som alla ville påbörja någonting nytt och unikt. Den kreativa ådran går igenom hela familjen där form, smaker och konst varit det stora samtalsämnet som hållit ihop familjen och skapat färgsprakande diskussionsämnen från familjemiddagarna och sent in på kvällarna. En av dessa kvällar togs ett stort gemensamt beslut att lämnade sina dåvarande anställningar och liv bakom sig för att flytta till Ekerö och bygga på en dröm som var Floré.

Flore logga karro02.png
Familjen
blommor-ekerö

FLORÉ OCH HÅLLBARHET

Vi på Floré tror på långsiktigt hållbar företagsamhet och försöker att tillhandahålla närproducerade råvaror i så stor utsträckning det är möjligt. Från att få ägg, kryddor, honung och blommor lokalt och handla brödet till våra mackor från ett bageri här på Ekerö till att använda oss av Stockholms enda ekologiska nedbrytningsstation Office Recycling på Lovön för vår sophantering. 

Utöver sådana självklara val som ansvarsfull sophantering och närproducerade råvaror tror vi starkt på samarbeten företagare och bönder emellan här på Ekerö. Ju mer vi handlar av varandra och tar gemensamma beslut som gynnar ön, dess invånare och besökare, desto större påverkan har våra beslut på framtiden.
Flore logga karro02.png
Hållbarhet
blommor-ekerö

SAMARBETA MED FLORÉ

Vi på Floré tror att samarbeten är nyckeln till ett hållbart och närproducerat Ekerö från ax till limpa. Det är samarbeten bönder, företagare och boende emellan som gör det möjligt att säga att någonting på Ekerö är 100% närproducerat. Vi tror även på att höja turismen och även där kommer samarbetet in som en viktig faktor för vår ö. Tillsammans skapar vi igenomtänkta event för alla årstider som hjälper företag, lockar besökare och ger stolthet till Ekeröbor. Har du ett förslag på samarbete? Kontakta oss, vi är idel öra. 
Flore logga karro02.png
Samarbete
Hitta

Hitta oss

bottom of page